fredag 3. februar 2012

RSS

#3 - RSS og Atom

RSS er løsningen for deg som strever med å holde deg oppdatert på alle blogger og nettsteder som interesserer deg. Det er for upraktisk å skulle besøke alle nettstedene enkeltvis. Men, heldigvis det behøver du heller ikke lenger.



Med en RSS-leser kan du nemlig la nyhetene komme til deg!

Med en RSS-leser kan du motta og lese nyheter på dine favorittnettsider på samme måte som du leser din epost. Akkurat som med epost kan du velge enten å innstallere et program på din pc, eller velge en webbasert løsning. For de fleste er en webbaseret løsning det enkleste.

For å få tilsendt nyheter fra utvalgte nyhetssider (RSS-feeds), må du ha en RSS-leser. Når du har den, kan du starte dine abonnement. Til forskjell fra epost, velger du nemlig selv hva som skal komme i din innboks.

RSS står for “Really Simple Syndication” og er et filformat for å levere jevnlig oppdatert informasjon på webben. Mange nettsteder gir deg nå
muligheten å velge mellom RSS eller Atom. Atom er et forsøk på å standarisere RSS formatet.

Kort om RSS:
RSS står for “Really Simple Syndication” og brukes for å levere jevnlig oppdatert informasjon på web. Som f.eks. fra blogger eller nyheter. Dette gjør det enkelt for deg å holde deg oppdatert på det du ønsker uten å måtte gå innom alle de nettstedene du prøver å følge med manuelt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar